I LOVE MALAYSIA..1 MALAYSIA..THE LAND OF PARADISE..

Sunday, August 9, 2009

Pagi Isnin Yang Haru- Biru (Argh!!)


Tik.. Tok! Tik.. Tok!....

Huarrghhh!!! Aku bukak mata, tgk jam.."hargh! dah kul 6.30 pagi! mampus aku macam ni.." dengan pantas aku melompat bangun-capai tuala..trus mandi..
Hari ini aku kena cepat pg keje coz malam tadi aku tido rumah kakak aku @ Puchong, so secara automatik nya aku kna la bergerak awal dari rumah kakak ke pejabat kat Shah Alam..kalu x jawabnye kna hamun la aku dengan si Hitler kat office kami tu..

Lepas je mandi, sarapan..aku trus broomm..broom... blah dari rumah kakak aku..target nak sampai sebelum jam 8pg..
Skali jalan jem daa..dah la jem, sesak ditambah la plak dengan drebar2x yang kurang manner nya membuat aku cukup anginn..."Hey...angin satu badan ni.."

Nak pendek kan cerita...cilok punya cilok, sampai la tu kat Office lewat 20 minit..Aku gerenti mati cair la aku kena fire dengan semburan berbisa mulut si hitler yang kejam kt staf dia ni...

Sampai je kat Office, aku nampak kelibat Hitler.."Aduh mati la aku macam ni..Automatik otak ak yang pikap ni trus berfikir strategi camna aku nk masuk ke office dan punch card dgn jayanya tanpa Hitler sedar akan kehadiran aku.. "hmm..masuk ikut depan, sure mati..ikut belakang..err..ofis aku tingkat 2 manada pintu belakang..Argh! kasi blasah je la, nak marah, marah laa..aku dh puas dah..

Aku ushar kiri kanan.." YES! Hit xde, pluang baik!" Dan dengan kelajuan semut berlari, aku melangkah masuk ke ofis dan punch card... "

Lepas punch card aku pandang kiri-kanan..." Aik...mana semua orang pigi ni, apasal ofis kosong je? "

Tak semena2x Kak Nana, selaku pembantu Tadbir kat ofis ni, menegur aku.." eh, ko tak cuti? hari ni kan semua orang cuti..Bos bagi diorang cuti coz dah kerja keras untuk pesta buku.."

Pergh terkejut aku dengar... "Ape cuti??? knapa saya x tau?" adoi la kalu aku tau hari ni boleh cuti, baik aku trus tidur td..takde la aku tensen dgn jem la, Hitler laa..

So, dgn longlai nye aku pulang ke rumah...untuk sambung tidooo..

Arggghhhh!!!
zzzzzZZZZZZZ...
:)

MORAL: sebelum balik keje, dapat kan dulu info2 penting untuk hari esok.. x la jadi pening! hehe

2 Comments:

  1. Anonymous said...
    jgn jd mcm kartun tue plk...

    :)
    MaNjE said...
    sabo ye mat..
    aku tak sabar tunggu minggu dpn,
    last skolah pastu holiday~yahooo

Post a Comment



 

blogger templates | Make Money Online